Anti cellulite behandeling

Een anti-cellulite behandeling met cupping is een populair alternatief voor het verminderen van cellulitis, waarbij gebruik wordt gemaakt van speciale cups om een vacuüm te creëren op de huid. Dit kan helpen om de doorbloeding te verbeteren, gifstoffen af te voeren en het uiterlijk van cellulitis te verminderen. Hier zijn meer details over hoe deze behandeling werkt:

Cupping-techniek: Tijdens een cupping-sessie worden cups van verschillende materialen, zoals glas, silicone of plastic, op de huid geplaatst. Deze cups worden vacuüm gezogen, waardoor de huid en het onderliggende weefsel licht omhoog worden getrokken. Dit helpt de bloedstroom te vergroten en de lymfedrainage te bevorderen.

Cellulite-aanpak: Cellulite ontstaat door de ophoping van vetcellen onder het huidoppervlak, wat kan leiden tot een ongelijkmatige uitstraling van de huid, vooral op de dijen en billen. Cupping kan helpen door:

Verbeterde Doorbloeding: Het creëren van een vacuüm met de cups stimuleert de doorbloeding, waardoor de bloedtoevoer naar het behandelde gebied wordt verhoogd. Dit kan helpen om de afvoer van opgeslagen vet en gifstoffen te bevorderen.

Lymfedrainage: Het vacuüm van de cups kan ook de lymfedrainage verbeteren, waardoor overtollig vocht en toxines uit het weefsel worden  verwijderd.

Breken van Vetophopingen: Door het vacuüm effect kan de cupping-techniek helpen bij het losmaken van de vetophopingen en verklevingen onder de huid, wat kan bijdragen aan een gladdere uitstraling.

Stimulatie van Collageenproductie: Door de huid licht omhoog te trekken, kan cupping de productie van collageen stimuleren. Dit kan helpen om de elasticiteit van de huid te verbeteren en de textuur te verfijnen.

Verbeterde Tonus: Het vacuüm van de cups kan de huid tijdelijk rood/paars maken, wat wijst op een toename van bloedstroom en zuurstof naar het gebied. Dit kan de huid een gezonde gloed en een strakkere uitstraling geven.

Voorzorgsmaatregelen: Hoewel cupping over het algemeen als veilig wordt beschouwd, is het belangrijk om met een ervaren beoefenaar te werken om eventuele risico’s of bijwerkingen te minimaliseren. Sommige mensen kunnen lichte blauwe plekken ervaren na een cupping-sessie, maar dit zou binnen enkele dagen moeten verdwijnen.

Belangrijk is te weten dat slechts één behandeling niet voldoende is.

Wij adviseren minimaal 5 behandelingen te ondergaan.
De behandelingen duren plus/minus 45 minuten.
Behandelingen kunnen gevoelig zijn.

Boek hier uw afspraak in, selecteer cupping