Fibromyalgie massage

Wat doet een fibromyalgie massage?

Fibromyalgie massage in Maastricht.
Fibromyalgie, ook wel weke delen reuma genoemd, gaat gepaard met chronische pijn in spieren en bindweefsel. Opmerkelijk is dat ondanks de pijn bij fibromyalgie geen afwijkingen gevonden worden in de spieren en het bindweefsel. Dat maakt een goede diagnose erg ingewikkeld.  Het komt vaker voor bij vrouwen dan bij mannen.

Verschil fibromyalgie en artrose

Soms wordt fibromyalgie verward met artrose. Het verschil tussen deze aandoeningen is echter dat de klachten bij artrose worden veroorzaakt door het achteruitgaan en uiteindelijk verdwijnen van het kraakbeen, wat bij fybromyalgie niet het geval is.

Oorzaken van fibromyalgie

Over de oorzaak van fibromyalgie is maar weinig bekend.  Fibromyalgie is geen ontstekingsziekte en veroorzaakt geen schade aan het lichaam. Momenteel
denkt men dat de oorzaak van fibromyalgie in de hersenen zit. Het kan zijn dat je hersenen de spieren verkeerd aansturen. Het idee is dat je hersenen de prikkels van de buitenwereld niet goed selecteren, waardoor je hersenen zeggen dat je pijn hebt terwijl dit er eigenlijk helemaal niet is.

fibromyalgie massage

Bekende symptomen van fibromyalgie:
• Pijn. De pijn lijkt vaak op het soort spierpijn dat je ook hebt als je een stevige
griep te pakken hebt. Bij sommige mensen met fibromyalgie wordt de pijn heviger als ze blootgesteld worden aan sterke temperatuurswisselingen. Verder heb je bij fibromyalgie pijn wanneer je op bepaalde punten op je lichaam drukt. Deze punten worden tenderpoints (gevoelige punten) genoemd. Er zijn achttien tenderpoints bekend
• Vermoeidheid.
• Stijfheid.
• Slaapproblemen.
• Krachtverlies.

Acupunten:
Vanuit de TCM Traditional Chinese Medicine bekijken we de meridianen die door ons lichaam stromen als energie-rivieren.
Door de acupunten te behandelen kunnen we klachten verhelpen of verminderen.
We gaan een aantal acupunten behandelen die pijnen verlichten
Daarbij strijken wij het lichaam energetisch af, wat zeer ontspannend is en een goede pijnstillende werking heeft.

Boek hieronder uw afspraak in: