Sportmassage in Maastricht

Sportmassage in Maastricht

Een sportmassage biedt tal van voordelen voor het lichaam, zowel voor sporters als niet-sporters. Hier zijn enkele van de belangrijkste voordelen:

 • Spierherstel: Sportmassage helpt bij het versnellen van het herstelproces van spieren na intensieve lichamelijke activiteit. Door de massage worden afvalstoffen zoals melkzuur sneller uit de spieren verwijderd, waardoor spierpijn en stijfheid verminderen.
 • Verbeterde doorbloeding: Tijdens een sportmassage wordt de bloedcirculatie gestimuleerd, waardoor er meer zuurstof en voedingsstoffen naar de spieren worden getransporteerd. Dit bevordert het herstel en de algehele gezondheid van de spieren.
 • Verhoogde flexibiliteit: Door het losmaken van verkrampte spieren en het verbeteren van de soepelheid van het bindweefsel, kan een sportmassage de flexibiliteit van het lichaam vergroten. Dit kan helpen om het risico op blessures te verminderen en de prestaties te verbeteren.
 • Stressvermindering: Sportmassage kan niet alleen fysieke spanning verminderen, maar ook mentale stress en spanning verlichten. Het kan een gevoel van ontspanning en welzijn bevorderen, wat gunstig is voor zowel het lichaam als de geest.

Ondanks de vele voordelen zijn er enkele contra-indicaties om rekening mee te houden:

 • Acute blessures: Bij recente blessures zoals verstuikingen, spierscheuringen of fracturen is het belangrijk om eerst medische hulp te zoeken voordat je eensportmassage in maastricht massage krijgt.
 • Infecties: Bij infecties of ontstekingen van de huid, zoals steenpuisten, eczeem of open wonden, is een massage niet geschikt en kan het de situatie verergeren.
 • Koorts: Bij koorts is het lichaam al bezig met het bestrijden van een infectie, en het geven van een massage kan de situatie verergeren door de verhoogde lichaamstemperatuur.
 • Bloedstollingsstoornissen: Mensen die bloedstollingsstoornissen hebben of bloedverdunnende medicatie gebruiken, moeten voorzichtig zijn met massages vanwege het risico op blauwe plekken of bloedingen.
 • Huidaandoeningen: Bij bepaalde huidaandoeningen zoals psoriasis, ernstige acne of gordelroos moet voorzichtigheid worden betracht, omdat de massage de aandoening kan verergeren of verspreiden.Het is altijd raadzaam om voorafgaand aan een massage een gesprek te voeren met een gekwalificeerde massagetherapeut, vooral als je gezondheidsproblemen hebt of twijfels hebt over de geschiktheid van een massagebehandeling.

Sportmassage in Maastricht: Boek uw afspraak hier

 

Massage in centrum Maastricht

Massage in centrum Maastricht

In centrum Maastricht van een massage genieten, dat kan!

Wie op zoek is naar een weldadige massage-ervaring kan bij ons terecht voor een heerlijke massage.  Stap binnen in een wereld van rust en sereniteit, waar de drukte van het dagelijks leven vervagen en de zorgen van de buitenwereld verdwijnen.

In het centrum van Maastricht bevindt zich onze massagepraktijk die een scala aan verkwikkende behandelingen aanbiedt. Van traditionele ontspanningsmassages tot gespecialiseerde technieken zoals diepe weefselmassage en aromatherapie, er is voor elk wat wils om de spanning van de spieren te verlichten en de geest te verfrissen.

Laat je onderdompelen in een wereld van luxe en welzijn terwijl Elly haar vaardige handen gebruikt om spanningen los te laten en energieblokkades op te heffen. Met zorgvuldig gekozen oliën en rustgevende muziek wordt elke massage een reis naar totale ontspanning en vernieuwing.

Na een dag vol verkenning van de sfeervolle straten van Maastricht biedt een massage in het centrum niet alleen fysieke verlichting, maar ook een diepe verbinding met de rijke cultuur en gastvrijheid van deze betoverende stad. Dompel jezelf onder in de weelde van Maastricht en geef jezelf de luxe van een verkwikkende massage-ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Boek een Massage in centrum Maastricht

Wil je genieten van een zalige massage-ervaring in het centrum van Maastricht? Bezoek dan onze website www.massagecentrummaastricht.nl  voor alle details en om jouw afspraak direct te boeken!

Ontdek ons uitgebreide aanbod aan verkwikkende massages, van ontspannende behandelingen tot gespecialiseerde technieken. Elly staat klaar om jouw spanning te verlichten en je mee te nemen op een reis naar totale ontspanning.

Op onze website vind je alle informatie die je nodig hebt, inclusief beschikbare behandelingen, tarieven en openingstijden. Met slechts een paar klikken kun je jouw gewenste afspraak plannen, zodat je binnenkort kunt genieten van de ultieme verwennerij.

Waar wacht je nog op? Bezoek www.massagecentrummaastricht.nl en trakteer jezelf op een welverdiende verwennerij voor lichaam en geest. We kijken ernaar uit om je binnenkort te verwelkomen!

U vindt onze praktijk in Therapeutisch opleidingscentrum Kersten

Vanuit de Markt Maastricht loopt u naar de staat ‘De Kleine gracht’ en sla direct links het steegje in. U vindt ons na 50 meter aan de linker kant.

massage centrum maastricht

Massage Maastricht

Therapeutische massage Maastricht

Therapeutische massage is een vorm van therapie die gericht is op het verlichten van fysieke en emotionele spanningen in het lichaam. Deze holistische benadering combineert zachte manipulaties en druktechnieken om de spieren te ontspannen, de bloedsomloop te bevorderen en klachten te verbeteren.

Therapeuten die gespecialiseerd zijn in therapeutische massage passen vaak hun technieken aan op basis van de specifieke behoeften en doelen van de cliënt. Deze vorm van massage kan gunstig zijn bij het behandelen van diverse klachten, waaronder stress, spanning, hoofdpijn, rug- en nekpijn, evenals het bevorderen van een algemeen gevoel van ontspanning en welzijn.

Het is belangrijk op te merken dat therapeutische massage niet alleen gericht is op het verlichten van symptomen, maar ook op het stimuleren van het zelfherstellend vermogen van het lichaam. Het kan een waardevolle aanvulling zijn op andere behandelingen zoals acupunctuur en een effectieve manier zijn om de algehele gezondheid te bevorderen. Het wordt aanbevolen om met een ervaren en gekwalificeerde therapeut samen te werken, zoals Elly om de meest optimale resultaten te behalen.

Door gebruik te maken van verschillende massagetechnieken, kan therapeutische massage helpen bij het verminderen van spierspanning, het verlichten van pijnlijke gewrichten en het bevorderen van een gevoel van ontspanning en kalmte. Het richt zich niet alleen op de fysieke aspecten van het lichaam, maar ook op de connectie tussen lichaam en geest.

Vaak worden verschillende technieken gecombineerd, zoals massage, acupressuur, cupping en reflexzonetherapie.

Boek hier uw afspraak voor massage Maastricht

massage maastricht centrum

Massage Maastricht Vrijthof

Zocht u naar massage Maastricht Vrijthof

Onze praktijk is gevestigd op 6 minuten lopen van het Vrijthof.

Loop naar de Markt Maastricht en naar de straat ‘de Kleine Gracht’, sla direct links het steegje in. U vindt onze praktijk aan de linkerkant (in Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten)

Boek hier uw afspraak

Were you looking for a massage in Maastricht Vrijthof?

Our practice is located a 6-minute walk from the Vrijthof.

Walk to the Markt Maastricht and to the street ‘de Kleine Gracht’, turn immediately left into the alley. You will find our practice on the left (in Therapeutic Training Center Kersten)

Book here your appointment

massage centrum maastricht

Online massage opleidingen

 

Behalve online massage opleidingen geven we in centrum Maastricht ook praktijklessen massage en energetische geneeswijze. Klik hier voor meer informatie

Volg een massagetherapie-opleiding vanuit het comfort van je eigen huis! Bij Opleidingscentrum Kersten ontdek je deze vaardigheden.

Vraag nu onze gratis brochure aan en ontdek welke stappen jij moet zetten om je eigen praktijk te beginnen.

Maar ook geeft Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten complete online massage opleidingen. Klik hier voor meer informatie

Online massage opleidingen

Liever zelf van een massage genieten? Klik hier

Online lessen vormen een waardevolle troef voor massagetherapeuten, en dat om verschillende overtuigende redenen:

Toegankelijkheid: De mogelijkheid om vanuit je eigen comfortabele omgeving te leren, zoals je huis of praktijkruimte, is gewoonweg handig. Bovendien, het scheelt in reistijd en kosten. Voor mensen die niet dichtbij fysieke opleidingsinstituten wonen, opent dit de deur naar een schat aan educatieve mogelijkheden.

Flexibiliteit: Het is een zegen voor massagetherapeuten met drukke agenda’s of onregelmatige werktijden. Je kunt online lessen volgen wanneer het jou het beste uitkomt. Het tempo en de beschikbaarheid van de lessen passen zich aan aan jouw schema.

Gevarieerd lesmateriaal: Online cursussen bieden vaak een rijk palet aan leermiddelen, zoals instructievideo’s, geschreven materialen, interactieve oefeningen en live webinars. Deze diversiteit verrijkt de leerervaring en ondersteunt verschillende leerstijlen.

Kostenbesparing: Laten we eerlijk zijn, online lessen zijn vaak vriendelijker voor je portemonnee. Er zijn geen kosten voor fysieke accommodaties, reizen of studiematerialen. Dit kan een enorme financiële last verlichten voor massagetherapeuten die hun kennis willen uitbreiden.

Wereldwijde connecties: Online lessen stellen je in staat om te leren van experts en docenten over de hele wereld. Dit opent de deur naar een schat aan perspectieven en benaderingen binnen jouw vakgebied.

 

Waarom bij een burn-out een massage helend werkt

Waarom bij een burn-out een massage helend werkt

Het parasympatische en sympathische zenuwstelsel zijn twee takken van het autonome zenuwstelsel die invloed hebben op verschillende lichaamsfuncties, waaronder de reactie op stress, ontspanning en de algehele balans van het lichaam. Een massage kan zowel het parasympatische als het sympathische zenuwstelsel beïnvloeden, afhankelijk van de technieken die worden gebruikt en de manier waarop het wordt uitgevoerd. Lees hier waarom bij een burn-out een massage helend werkt

Het Parasympatische zenuwstelsel

  • Het parasympatische zenuwstelsel is verantwoordelijk voor van ontspanning en rust in het lichaam.
  • Tijdens een massage, zoals een ontspanningsmassage, wordt het parasympatische zenuwstelsel gestimuleerd. Dit kan leiden tot verlaging van de hartslag, verbeterde ademhaling en een gevoel van diepe ontspanning.
  • Het kan helpen bij het verminderen van stress en angst.

Waarom bij een burn-out een massage helend werkt

Het Sympathische zenuwstelsel:

  • Het sympathische zenuwstelsel is verantwoordelijk voor de ‘vecht-of-vlucht’-reactie, die wordt geactiveerd in reactie op stress en gevaar.
  • Tijdens een diepere massage, zoals een diepe weefselmassage, kunnen bepaalde technieken tijdelijk het sympathische zenuwstelsel activeren. Dit kan aanvankelijk leiden tot een verhoogde hartslag en bloeddruk.
  • Na een massage kan het sympathische zenuwstelsel echter overschakelen naar het parasympatische zenuwstelsel, wat uiteindelijk leidt tot ontspanning en een vermindering van spanning in de spieren.

Het effect van een goeduitgevoerde massage is dus geen luxe!

Over het algemeen kan een goed uitgevoerde massage een positieve invloed hebben op het autonome zenuwstelsel door de overgang van een ‘vecht-of-vlucht’-reactie naar een ‘rust-en-herstel’-reactie te bevorderen. Dit kan leiden tot een gevoel van ontspanning, stressvermindering en algemeen welzijn. Het is echter belangrijk om op te merken dat de effecten van massage individueel kunnen variëren, en het is belangrijk om met je massagetherapeut te communiceren over je specifieke behoeften en wensen voor de massage.

Boek hier uw afspraak bij Massagepraktijk Glückstern in Maastricht centrum

Waarom bij een burn-out een massage helend werkt

Een duo massage in Maastricht

duo massage maastricht

Een duo massage in Maastricht

Als u van plan bent om het centrum van Maastricht te bezoeken en uzelf te laten masseren, zijn er verschillende opties beschikbaar:

Massagepraktijk Glücksern: Wij zijn gespecialiseerd zijn in diverse massagetechnieken. U kunt vooraf reserveren om een massage te boeken.

Een duo massage, bekend als een koppelmassage of partnermassage, is een massage-ervaring waarbij twee mensen tegelijkertijd in dezelfde ruimte worden gemasseerd door twee massagetherapeuten. Dit soort massage biedt een ontspannende en verbindende ervaring voor koppels, vrienden of familieleden, omdat ze samen kunnen genieten van de voordelen van massage.

Beide personen kiezen de massage ze willen ontvangen, bijvoorbeeld eenduo massage maastricht ontspanningsmassage, een sportmassage, een hotstone massage of een andere massagevorm. De massagetherapeuten passen de behandeling aan op de individuele behoeften van elke persoon.

Tijdens een duo massage liggen beide personen naast elkaar op aparte massagetafels. Elk van hen krijgt een persoonlijke massage van een massagetherapeut, waardoor ze tegelijkertijd kunnen ontspannen en genieten van de massage.

Een duo massage in Maastricht

Het is een geweldige manier om quality time door te brengen met iemand van wie u houdt terwijl u beide geniet van de voordelen van massage.

Zorg ervoor dat u van tevoren een afspraak maakt, vooral als u specifieke voorkeuren hebt voor de soort massage die je wilt ontvangen en de gewenste datum en tijd. Het centrum van Maastricht biedt tal van mogelijkheden om te genieten van zowel de historische charme als ontspanning.

Boek hier uw afspraak

Massage in het centrum van Maastricht

Massage in het centrum van Maastricht

Beste bewoners en bezoekers van Maastricht,

Bent u op zoek naar een moment van ontspanning en welzijn in het centrum van onze prachtige stad Maastricht? Zoek niet verder! Wij bieden een scala aan heerlijke massages om u te helpen stress te verminderen, spanning los te laten en uw algehele welzijn te verbeteren.

Massage centrum Maastrichtmassage centrum maastricht
Onze aangeboden diensten omvatten:

Ontspanningsmassages: Laat de dagelijkse stress achter u en geniet van een verkwikkende ontspanningsmassage die lichaam en geest tot rust brengt.

Voetreflexologie: Ontdek de genezende kracht van voetreflexologie, een behandeling die gericht is op het herstellen van het evenwicht in uw hele lichaam door middel van uw voeten.

Cupping: Ervaar de voordelen van cupping, een eeuwenoude techniek die de doorbloeding verbetert en spanning in spieren verlicht.

Rugklachten: Heeft u last van schouders, rug of nek? Ook hierbij kunnen wij u van dienst zijn.

Of u nu last heeft van pijnlijke spieren, behoefte heeft aan wat verwennerij of gewoon op zoek bent naar een moment van ontspanning, wij staan voor u klaar.

Klik hier voor het boeken van een afspraak. Onze ervaren therapeuten zullen ervoor zorgen dat u zich als herboren voelt na uw behandeling.

We kijken ernaar uit om u te verwelkomen in onze praktijk in het centrum van Maastricht en u te helpen van een heerlijke massage-ervaring te genieten.

Onze praktijk bevindt zich in het gebouw van Therapeutisch Opleidingscentrum Kersten

Klik hier voor de route

Kies een ervaren massagetherapeut

Kies een ervaren massagetherapeut: Bij klachten is massage aan te bevelen,  neem een ervaren massagetherapeut die gespecialiseerd is in het behandelen van rug- en schouderklachten.

Het is belangrijk om goed voor je rug en schouders te zorgen, vooral als je last

sportmassage Maastricht

hebt van pijn of spanning in dat gebied. Een massage kan op een effectieve manier verlichting bieden voor rug- en schouderklachten.

Bespreek uw klachten: Voordat de massage begint, is het belangrijk om met uw massagetherapeut te praten over je specifieke klachten en pijngebieden. Dit stelt de therapeut in staat om de massage aan te passen aan uw behoeften. Zo kan de therapeut ook de contra-indicaties herkennen.

Verschillende massagetechnieken: Er zijn verschillende massagetechnieken beschikbaar, zoals diepte massage, cupping en meer. De juiste techniek kan afhangen van de aard van uw klachten, de therapeut zal de opties met u overleggen.

Hoewel massages verlichting bieden, is het belangrijk om een goed houding aan te nemen om rug- en schouderpijn op lange termijn te voorkomen. Dit kan onder meer regelmatige lichaamsbeweging, ergonomische aanpassingen op uw werkplek en het aannemen van goede houdingsgewoonten omvatten.

Kies een ervaren massagetherapeut

Kortom, een massage kan een nuttige behandeling zijn voor rug- en schouderklachten, maar het is belangrijk om te zorgen voor een algehele gezonde levensstijl en professioneel advies in te winnen indien nodig.

Klik hier om een afspraak te plannen

Weekendje Maastricht, tijd voor een massage

Een weekendje Maastricht klinkt geweldig!
Als u een massage wilt boeken tijdens uw verblijf in Maastricht centrum, zijn er verschillende opties beschikbaar.

Weekendje Maastricht, tijd voor een massage

Een tijdstip dat past bij uw weekendplanning. Misschien wilt u de massage aan het begin of het einde van uw verblijf plannen om heerlijk te ontspannen.

Overweeg welk type massage je wilt. Populaire keuzes zijn ontspanningsmassages, sportmassage, hotstone-massage en voetreflex-massage. Kies wat het beste bij uw behoeften past.

Maar wij geven ook duo-massages: samen met uw man/vrouw, vriend/vriendin, zoon/dochter gemasseerd worden in dezelfde ruimte door twee gediplomeerde therapeuten.

Neem contact op wanneer u een duo-massage wilt plannen met, Elly Glückkstern. Tel: 06 818 07553

Of boek uw massage op deze pagina

fibromyalgie massage

Zorg dat het tijdstip dat u reserveert past bij uw weekendplanning. Misschien wilt u de massage aan het begin of het einde van uw verblijf plannen om optimaal te ontspannen.

Een massage in Maastricht kan inderdaad een geweldige manier zijn om tot rust te komen tijdens uw weekendje weg.

Zorg ervoor dat u de massageafspraak ruim van tevoren boekt om teleurstelling te voorkomen, vooral als u een specifieke datum en tijd in gedachten hebt.

Bespreek eventuele pijnlijke gebieden of specifieke verwachtingen met ons voordat de massage begint. Wij kunnen dan de massage aanpassen aan uw behoeften.

Een massage kan een geweldige manier zijn om tot rust te komen en te ontspannen tijdens uw weekendje weg in Maastricht. Vergeet niet om van het moment te genieten en de voordelen van de massage te ervaren.

Drink na de massage voldoende water om eventuele vrijgekomen gifstoffen af te voeren.