Massage rugklachten

Rugklachten behandeling

Belangrijk is dat u een diagnose heeft van uw arts voordat wij u kunnen behandelen.
Alle acute klachten zijn niet direct te behandelen, pas na een week kunnen wij beginnen met de behandeling. Vraag altijd toestemming van uw arts.

Doordat Lumbago (spit) een verkramping van de lage rugspieren is, is deze

sportmassage Maastricht

zeer goed te behandelen met massage, cupping en bijbehorende oefeningen.

Bij acute rugklachten is pijnstilling belangrijk zodat uw in beweging kan blijven. Stil liggen zal het genezingsproces vertragen. De neiging om stil te liggen is er natuurlijk wel doordat de pijn hevig is en hierdoor de angst ontstaat om te bewegen. De spieren zullen nog verder verkrampen door de verkrampte houding aan te nemen om zo min mogelijk pijn (scheuten) te krijgen.

Vaak schrijft een arts valium voor, dit is een spierverslapper, waardoor de verkrampte spieren ontspannen, diclofenac wordt vaak voorgeschreven als pijnbestrijder. Deze heeft ook een ontstekingsremmende werking.

Natuurlijk zijn veel pijnstillers slikken niet gezond, maar in het
geval van acute rugklachten wel noodzakelijk.
Belangrijk is dat u zich bewust wordt van een juiste houding en op de correcte manier van bewegen, d.w.z. geen zware dingen tillen, bij dingen tillen door de knieën zakken.

Spierversterkende oefeningen (buikspieroefeningen) kunnen voorkomen dat klachten terugkeren. Daarbij zijn oefeningen om de rugspieren soepel te houden ook belangrijk om verkramping tegen te gaan.

Massage rugklachten

Heeft u toestemming van uw arts om een massage te ondergaan met uw klachten, maak dan hieronder een afspraak.