Wat gebeurt er bij een hotstone massage

Wat is een hotstone massage?

Wat gebeurt er bij een hotstone massage?
Een hotstone massage is een vorm van massagetherapie. Het wordt gebruikt om u te helpen ontspannen en gespannen spieren en beschadigde zachte weefsels in uw hele lichaam te verlichten.

Tijdens een hotstone massage worden gladde, platte, verwarmde stenen op specifieke delen van uw lichaam geplaatst. De stenen zijn basalt stenen die deHotstone massage in Maastricht centrum warmte vasthouden.

De stenen kunnen worden geplaatst:

langs je ruggengraat
op je buik
op je borst
op je gezicht
op je handpalmen
op je voeten en tenen

Massagetherapeuten kunnen verwarmde stenen vasthouden terwijl ze uw lichaam masseren met behulp van massagetechnieken zoals:

  • lange slagen
  • cirkelvormige bewegingen
  • trillingen
  • tikken
  • kneden
  • Strijkingen

Soms worden er ook koude stenen gebruikt tijdens een hotstone massage. Koude stenen kunnen na hete stenen worden gebruikt om eventuele gezwollen bloedvaten te kalmeren en de huid te kalmeren.

Alle massages vallen over het algemeen onder de paraplu van alternatieve geneeswijzen. Ze worden een populaire aanvullende therapie voor veel aandoeningen.

Wat gebeurt er bij een hotstone-massage:

Helpt bij het verlichten van spierspanning en pijn
Warmte wordt al lang gebruikt om spierspanning en pijn te verlichten. Het helpt de bloedtoevoer naar het getroffen gebied te verhogen. Het kan ook spierspasmen verminderen en de flexibiliteit en het bewegingsbereik vergroten. Koudetherapie helpt ontstekingen te verlichten. Afhankelijk van uw symptomen kan het afwisselend warme en koude stenen tijdens uw massage nuttig zijn.

Wie heeft er baat bij een hotstonemassage?
Iedereen die last heeft van spierspanning en pijn, slapeloosheid of stress kan baat hebben bij een hotstone massage.

Uit onderzoek blijkt dat een hotstone massage een nuttige manier kan zijn om stress en angst te verminderen, ontspanning te bevorderen en pijn en spierspanning te verlichten.

Als u een chronische aandoening heeft die pijn veroorzaakt, overleg dan met uw arts om te zien of een hotstone massage een goede optie voor u is.

Klik hier om uw afspraak te boeken